Alpine HDS-990 - Alpine Status Head Unit

Alpine HDS-990

Alpine
€ 1.399,00
Incl. BTW

Alpine HDS-990 status F1 Hi-Res Aduio Media Player

Omschrijving

ALPINE HDS-990

Status F1 top-klasse Head-unit

 

ALPINE HDS-990

Superieure geluidsprestaties Alpine introduceert het geheel nieuwe Alpine Status-geluidssysteem: met behulp van dezelfde technische en ontwerpconcepten van het Ultra High-Resolution AlpineF#1Status-systeem van de derde generatie, heeft Alpine ‘Alpine Status’ gecreëerd om geluid met hoge resolutie te bereiken op een meer toegankelijke en toegankelijke manier. toegankelijk prijsniveau. Het Alpine Status-systeem is bovendien uiterst flexibel: alle componenten kunnen in “stand-alone” configuratie worden aangeschaft en gebruikt. De HDS-990 Hi-Res Audio Media Player bereikt 192 kHz/24 bit weergave via 3 bekabelde USB DAC-ingangen of een draadloze Bluetooth®-verbinding. Dit zorgt ervoor dat alle muziekbestanden met hoge resolutie die op een USB of smartphone zijn opgeslagen, volgens de beoogde specificaties worden gereproduceerd. Hij is ontworpen om parallel te werken met uw originele radio (of bestaande aftermarket-radio) en heeft daarom geen radio of DAB+-tuner en ook geen Bluetooth-handsfree-functies of iets dergelijks. De Media Player bevat een compacte controller met knoppen voor basisbediening van de muziek, een kleurenscherm met hoge resolutie dat afspeelgegevens en albumhoezen weergeeft, een volumeknop voor snelle geluidsbediening en een aparte black-box voor flexibele installatie in het voertuig. Hoge resolutie 4x 50W versterkeruitgang, krachtige RCA-uitgangen en optische TOSLINK- en coaxpoorten zorgen voor flexibele systeemopbouw met de HDP-D90 Digital Signal Processor (DSP)-versterker.

 

Hi-Res Audio toegankelijk gemaakt

Het Alpine Status-systeem beschikt over vele technologieën, componenten en materialen van het Alpine F#1 Status-systeem om muziekweergave met ultrahoge precisie te realiseren – tegen een betaalbaar prijskaartje. Het is ontworpen om muzieknummers af te spelen in het 192 kHz / 24-bits formaat, die breed toegankelijk zijn in veel online winkels en streamingplatforms. Dankzij de audioweergave met hoge resolutie van 192 kHz / 24 bit kan Alpine Status een verbeterde luisterervaring in het voertuig creëren die het gevoel van een intieme opnamestudiosessie nabootst.

 

Audio-mediaspeler met hoge resolutie

De HDS-990 Alpine Status Media Player klinkt gewoon geweldig en kan Hi-Res audiobestanden tot 192 kHz / 24 bit afspelen zonder down-sampling. Het ondersteunt veel verschillende geluidsformaten, zoals MP3, WMA, AAC, MP4, WAV, FLAC, APE en DSD. Audiobronnen kunnen op de 3 USB-poorten worden aangesloten of via Bluetooth worden gestreamd (tegen een lagere sampling rate).

 

Black-Box-ontwerp

De Media Player is ontworpen met een verborgen black-box-configuratie. Dit maakt het heel gemakkelijk om een geschikte ruimte in uw dashboard te vinden voor het slanke bedieningspaneel, terwijl u de black-box van 1DIN-formaat ergens achter het dashboard of iets dergelijks kunt installeren.

 

Bluetooth-audiostreaming

Draadloze Bluetooth-verbinding met uw smartphone of Bluetooth-compatibele digitale audiospeler is ook mogelijk dankzij de ingebouwde high-end LDAC- en aptX HD-standaarden. Je streamt muziek tot 96kHz/24bit kwaliteit. Extra ondersteunde Bluetooth-audiocodecs zijn SBC, AAC en aptX.

 

Alpine-status Volledig systeem

Alpine Status beschikt over veel componenten die qua kracht en prestaties zijn geoptimaliseerd als een compleet systeem om te spelen met de beoogde hoge resolutie-specificaties voor een uitstekende, audiofiele geluidskwaliteit. Elk onderdeel kan echter afzonderlijk worden aangeschaft voor het bouwen van aangepaste systemen.

 

Brede uitvoeropties

De HDS-990 beschikt over een breed scala aan uitgangen voor maximale flexibiliteit bij het bouwen van systemen. De 4-kanaals hi-power-uitgang (4x 50 Watt) kan worden gebruikt om uw deurluidsprekers rechtstreeks aan te sturen, terwijl de 6-kanaals RCA-uitgang is ontworpen om externe versterkers aan te sluiten. Er is ook een optische TOSLINK en een coaxiale uitgang om de HDS-990 Media Player aan te sluiten op een DSP zoals de Alpine Status HDP-D90.

 

Uitgebreide geluidsafstemming-opties

Er zijn al veel geluidsafstemmingsfuncties ingebouwd in de Media Player, zoals 6-kanaals 31-bands parametrische EQ, 3-weg digitale X-Over en digitale tijdcorrectie. Deze functies zijn handig als de HDS-990 Media Player in stand-alone modus wordt gebruikt zonder de HDP-D90 DSP-versterker.

 

Werkt met uw originele radio

De HDS-990 Media Player is ontworpen om parallel te werken met een originele radio van de fabrikant of een aftermarket-radio. Terwijl de originele radio wordt gebruikt voor radio- en DAB+-ontvangst, voertuiginstellingen, cd-weergave, Bluetooth, enz., is het doel van de HDS-990 het afspelen, streamen en bedienen van Hi-Res Audio-muziekbestanden. Omdat de originele radio bedoeld is om in het voertuig te worden bewaard, hebben we het bedieningspaneel van de HDS-990 in een zeer compact formaat gemaakt, zodat het eenvoudig overal in het dashboard of de middenconsole kan worden toegevoegd

 

Stand-alone systeem of DSP-versterker link

U kunt de HDS-990 als stand-alone systeem gebruiken door hem rechtstreeks op de luidsprekers van het voertuig aan te sluiten (of door externe versterkers te gebruiken). Om het volledige potentieel van het systeem te benutten, raden we echter aan om het te koppelen met de HDP-D90 DSP-versterker. Deze DSP-versterker beschikt over een ingebouwde 12-kanaals digitale versterker, 31-bands parametrische EQ per kanaal en vele andere geluidsafstemmingsfuncties.

 

Studio-opnamespecificatie

Alpine Status bereikt een weergave van 192 kHz/24 bit, wat 6,5 keer de hoeveelheid digitale audiogegevens is in een standaard cd of digitale streamingdienst en overtreft de standaard hoge-resolutiespecificatie van 96 kHz/24 bit die te vinden is in de meeste aftermarket-geluidsoplossingen. Hierdoor kan Alpine Status details vastleggen en nauwkeurig reproduceren, zoals de ademhaling van de artiest of de subtiele interactie van een muzikant met een instrument. Deze mogelijkheid reproduceert niet alleen muziek volgens de oorspronkelijke bedoeling van de artiest, maar bootst ook de ervaring na van een studio-opname in de auto.

Productdetails

HDS-990
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking